Česnek jako čokoláda

Dva mírně netradiční způsoby uchovávání česneku.

Stroužky vyloupeme, očistíme, umeleme na masovém strojku a pak napěchujeme hmotu do mrazničkových misek s mřížkou na led a dáme zmrazit. Po zmrazení dáem misky kráce nahřát v horké vodě, abychom mohli česnek snadno vyklopit a vyjmout z mřížky.

Kostičky zabalíme do alobalu ve formě tabulek čokolády – postupně se z tabulky odlomí potřebné množství kostiček, zbytek se zabalí a vrátí opět do mrazáku.

Také se dá zmrazit umletý česnek na obyčejných tácech z umělé hmoty bez mřížky. Po upěchování vrstvy 10-12 mm vysoké se česnek „nařeže“ na čtverečky 2×2 cm a dá se zmrazit. Je to snadné, rychlé, spolehlivé, hospodárné a biologicky vhodné.